You are here

Nieuws

 

"De Parkbrug van Antwerpen heeft in Berlijn de ‘Footbridge Award 2017’ in de wacht gesleept. Dat meldt AG Vespa donderdag.

Dat is een internationale wedstrijd, georganiseerd door het tijdschrift ‘Bridge design & engineering’, hét tijdschrift van en voor bruggenbouwers. Ney & partners, de ontwerper van de Parkbrug, nam de prijs in ontvangst.

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 

TOONBEELD VAN DESIGN

Een spel van licht en schaduw

 
 
 
 

Uit de vele inzendingen in diverse categorieën zijn de winnaars door middel van stemming bepaald. Deze projecten gaan nu de strijd aan in de internationale wedstrijd waar BIM-modellen van over de hele wereld worden ingezonden vanuit alle regio's waar Trimble deze competitie organiseert.

Meer informatie 'Categorie Publieke projecten - Parkbrug': http://www.construsoftbimawards.com/nl/winner/public/stendess-nv-parkbru...

 

 

 

 

 
 

Het derde en laatste deel van 'the making of' is online te bekijken via: https://www.youtube.com/watch?v=6S6vOHBZ21g

 
 

"Een nieuwe poort in het noorden van de stad." Zo omschreef de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) de Parkbrug, die zaterdag over de Noorderplaats werd gelegd.

Bij zonsopgang werd de Parkbrug zaterdag van de Binnenvaartstraat naar de Noorderplaats gebracht. Een afstand van nog geen honderd meter. Tegen dat de stad ontwaakte, was de brug al geplaatst. Al zou het nog de hele dag duren om de brug te monteren en te verankeren. Begin juli is de Parkbrug, die het Eilandje met Park Spoor Noord verbindt, open voor fietsers en voetgangers.

 

Pages