You are here

Nieuws

 

TOONBEELD VAN DESIGN

Een spel van licht en schaduw

 
 
 
 

Uit de vele inzendingen in diverse categorieën zijn de winnaars door middel van stemming bepaald. Deze projecten gaan nu de strijd aan in de internationale wedstrijd waar BIM-modellen van over de hele wereld worden ingezonden vanuit alle regio's waar Trimble deze competitie organiseert.

Meer informatie 'Categorie Publieke projecten - Parkbrug': http://www.construsoftbimawards.com/nl/winner/public/stendess-nv-parkbru...

 

 

 

 

 
 

Het derde en laatste deel van 'the making of' is online te bekijken via: https://www.youtube.com/watch?v=6S6vOHBZ21g

 
 

"Een nieuwe poort in het noorden van de stad." Zo omschreef de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) de Parkbrug, die zaterdag over de Noorderplaats werd gelegd.

Bij zonsopgang werd de Parkbrug zaterdag van de Binnenvaartstraat naar de Noorderplaats gebracht. Een afstand van nog geen honderd meter. Tegen dat de stad ontwaakte, was de brug al geplaatst. Al zou het nog de hele dag duren om de brug te monteren en te verankeren. Begin juli is de Parkbrug, die het Eilandje met Park Spoor Noord verbindt, open voor fietsers en voetgangers.

 
 

Antwerpen heeft er sinds dit weekend een herkenningspunt bij. De Parkbrug werd zaterdag geplaatst tussen Park Spoor Noord en het Eilandje. De geruchten dat de brug naar burgemeester De Wever vernoemd zou worden, bleken een grap te zijn.

 
 

Een transportband naast de trappen om de fietsen naar boven te krijgen, en een band met borstels die de fietsen afremmen bij het afdalen. De nieuwe Parkbrug in Antwerpen heeft met dit fietsvriendelijke systeem een Vlaamse primeur beet.

De immense Parkbrug zette donderdagavond zijn reis verder naar zijn uiteindelijke bestemming aan de Noorderplaats in Antwerpen. De constructie van 67 meter lang en 170 ton had heel wat bekijks tijdens zijn doortocht in de Cadixwijk.

 
 

Ongeveer negen uur heeft het geduurd om de 170 ton zware Parkbrug van Willebroek naar het Eilandje in Antwerpen te brengen. De 67 meter lange voetgangers- en fietsersbrug werd via het Zeekanaal en de Schelde vervoerd.

De Parkbrug moet Park Spoor Noord over de leien heen met het Eilandje verbinden. Zaterdag wordt de brug op de London Tower en de Artesis Plantin Hogeschool Antwerpen gelegd. Pas begin juli zal de brug toegankelijk zijn.

 

Pages