Publieksprijs Staalbouwwestrijd 2018

Op de Staalbouwdag – het topevent voor de staalbouw in België en Luxemburg, van 8 november 2018 – werd door de aanwezigen een Publieksprijs gekozen. Deze ging naar de Parkbrug in Antwerpen, een ontwerp van Ney and Partners uitgevoerd door Emotec (doctheronderneming van Emergo-group). Dit project werd eveneens genomineerd in categorie D Burgerlijke bouwkunde.

Winnaar Staalbouwwedstrijd 2018

European award for steelstructures (ECCS)

De parkbrug kwam ook als winnaar naar voren in de categorie “Pedestrian and cycle bridges” op de European awards for steelstructures 2018, georganiseerd door de “European convention for constructional steelwork”. Deze awards worden iedere twee jaar uitgereikt om het creatieve en opvallende gebruik van stalen bruggen aan te moedigen.

De parkbrug wordt geprezen voor zijn spannende en speelvolle karakter, waardoor hij het symbool wordt voor de heropleving van nieuwe buurten en hun historische kwaliteiten. De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de ceremonie op 11 september 2018 in Praag.

Footbridge awards 2017

In 2017 won de parkbrug de footbridge award.

Eens in de 3 jaar worden de beste fiets- en voet-gangersbruggen ter wereld beoordeeld in de International Footbridge Award. In de categorie “mid span” was het de parkbrug van ontwerper Ney & Partners en uitgevoerd door Emotec/Emergo Group, die deze wereldprijs in ontvangst mocht nemen.

Commentaar van de jury:

“A simple yet very effective solution which creates an interesting crossing for users even though it is fully enclosed. Jury found it hugely impressive that a box girder on this scale could be made without any u-frame, web or diaphragm stiffener. Very clever design and aesthetically strong.”

Diploma european award for steelstructures
Footbridge award winner