De werken aan de fietshelling van de Parkbrug zijn van start gegaan. De 140 meter lange helling komt in het gebied tussen de Italiëlei, de Londenstraat en de Entrepotkaai. Tegen het najaar van 2020 moet deze klaar zijn voor gebruik.

De stad Antwerpen heeft toestemming gegeven voor het uitvoeren van dit project.

“Deze bijkomende fietshelling op het Eilandje zorgt voor extra gebruikscomfort voor fietsers en een betere doorstroming bij het stijgen en het dalen”, aldus schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “De helling oogt bovendien bijzonder mooi en het ontwerp sluit aan bij de interessante architectuur van de Parkbrug.”

Het ontwerp van de fietshelling is net zoals dat van de Parkbrug. De helling wordt 140 meter lang en krijgt een lusvormig ontwerp in een witte, lichte staalstructuur om het gewicht op de bestaande structuur te beperken. De fietshelling ligt parallel aan de gevels van de bestaande gebouwen. De start ervan is voldoende breed gemaakt om de toegang vanuit verschillende richtingen mogelijk te maken. Het fietspad is voorzien in gietasfalt en wordt verlicht.

De eerste maanden vinden de werken plaats in ons atelier. In het najaar starten ook de voorbereidende werken op het terrein. Daarna wordt de helling in verschillende delen naar Antwerpen vervoerd en gemonteerd.

Bekijk hieronder hoe deze fietshelling eruit zal zien!